

הקלות ללקוחות בנק לאומי בעקבות מבצע "עם כלביא"
בנק לאומי מאמץ את מתווה בנק ישראל ומרחיב את ההקלות עבור לקוחותיו הפרטיים והעסקיים
להלן מתווה ההקלות1:
משרתי מילואים:
- החזר כספי חד פעמי בגובה של עד 3,000 ש"ח ללקוחות משרתי מילואים בעלי משכנתא או בעלי הלוואה, המקבלים משכורת בחשבונם בלאומי2.
- אפשרות להקפאה של תשלומי המשכנתא למשך 3 חודשים – ללא ריבית3.
- פטור מעמלות נבחרות (החזר באמצעות מענק*) 4.
חיילים בשירות סדיר חובה5:
- פטור מריבית על יתרת חובה בעו"ש (אוברדרפט) עד לסכום של 10,000 ₪ לרבעון6.
- פטור והקלות מעמלות עו"ש מסוימות 7.
בעלי עסקים8:
- דחיית תשלומי הלוואה למשך 3 חודשים - ללא ריבית ועמלה9 – ללקוחות עסקיים שספגו פגיעה בהכנסות10.
- כלל הלקוחות העסקיים - דחיית תשלומי הלוואות למשך חודשיים בתשלום ריבית . 11.
- בעלי עסקים שהינם גם משרתי מילואים פעילים12 - פטור מריבית על יתרת חובה בעו"ש (אוברדרפט) עד לסכום של 30,000 ש"ח למשך חודשיים13.
לקוחות פרטיים או עסקיים שנפצעו, שביתם או רכושם נפגע, או שפונו מביתם:
- דחיית החזרי הלוואות למשקי הבית ל-3 חודשים ללא ריבית14.
דחיית החזרי משכנתאות ל-3 חודשים ללא ריבית15.
לבחינת זכאותכם להקפאת משכנתא לחצו כאן >>
- הלוואה בסכום של עד 100 אלף ש"ח בפריסה של עד 36 תשלומים עם אפשרות לדחיית תחילת ההחזר לאחר חצי שנה16, מתוכה:
הלוואה עד לגובה 30 אלף ₪ ללא ריבית.
הלוואה עד לגובה 70 אלף ₪ בריבית פריים + 0%. - הלוואה לרכישת רכב יד ראשונה עד לסכום של 400 אלף ש"ח בריבית של פריים+0.2% למשך 5 שנים, עם אפשרות לדחיית 50% מסך ההלוואה.
- הלוואה לרכישת רכב יד שנייה17עד לסכום של 200 אלף ש"ח בריבית של פריים+1% למשך 3 שנים, עם אפשרות לדחיית 30% מסך הלוואה.
- מוקד ייעודי לטיפול מהיר בפניות במספר 5946*.
לקוחות ששוהים בחו"ל:
- הגדלת מסגרת בכרטיס האשראי הבנקאי למחזיקי כרטיס אשראי לאומי השוהים בחו"ל, במטרה לאפשר להם לבצע עסקאות בכרטיס, בכפוף לשיקול דעת הבנק.
הבהרות:
*1כל ההקלות הינן בכפוף לשיקול דעת הבנק ובהתאם לקריטריונים שנקבעו לכל הקלה. פרסום זה אינו מהווה הצעה ו/או התחייבות להעמדת אשראי. העמדת ההלוואה ותנאיה בכפוף לשיקול דעת הבנק. אי עמידה בפירעון ההלוואה עלול לגרור חיוב בריבית פיגורים והליכי הוצאה לפועל. הבנק רשאי לשנות או להפסיק את ההקלות בכל עת.
משרתי מילואים:
2מי זכאי? זיהוי חשבון הלקוח כחשבון של חייל מילואים - לקוח שבחודש מאי ו/או יוני ו/או יולי 2025 התקבל בחשבונו תקבול/זיכוי בעקבות שירות מילואים. ככל והלקוח שירת בשירות מילואים בתקופה האמורה ולא קיבל תקבול/זיכוי לחשבון, עליו להציג אסמכתא לבנק אודות שירות המילואים שביצע.
לקוחות לאומי מגויסי מילואים בצו 8 בעלי משכנתא ו/או הלוואה פעילה בלאומי נכון לחודש יוני 2025, ואשר הינם בעלי הנכס המשועבד לטובת המשכנתא.
בכפוף לעמידה בתנאים המזכים: לקוחות פרטיים (יחידים) מעבירי משכורת/פנסיה באינטגרציה (משכורת המועברת ע"י המעסיק ישירות לחשבון של הלקוח באמצעות מסלקה בין בנקאית) של כלל הלווים (למשל שני בני זוג) לחשבונם בלאומי. האמור אינו חל על לקוח שנמצא בהליך משפטי.
הזיכוי יבוצע אוטומטית בחודש יולי 2025.
תוקף ההקלה 31.7.2025
3מי זכאי? זיהוי חשבון הלקוח כחשבון של חייל מילואים - לקוח שבחודש מאי ו/או יוני ו/או יולי 2025 התקבל בחשבונו תקבול/זיכוי בעקבות שירות מילואים. ככל והלקוח שירת בשירות מילואים בתקופה האמורה ולא קיבל תקבול/זיכוי לחשבון, עליו להציג אסמכתה לבנק אודות שירות המילואים שביצע.
לקוחות בעלי משכנתא פעילה בלאומי נכון לתאריך 01.07.2025 בהתייחס למשכנתא עבור דירה ראשונה/משפרי דיור בלבד (לא דירה להשקעה).
הקפאת תשלומי משכנתא למשך עד 3 חודשים (דחיית תשלום הקרן והריבית הינה ללא עלויות ריבית בגין סכום הדחייה).
לקוחות שביצעו בפועל הקפאה של עד 9 חודשים, יהיו זכאים להקפאה של 3 חודשים נוספים בכפוף להגשת בקשה נוספת לדחיית תשלומים כך שסך חודשי ההקפאה המקסימליים החל מאוקטובר 23 יהיו 12 חודשים במצטבר.
ללקוחות בעלי משכנתא שניתנה מכח חוק הלוואות לדיור התשנ"ב מתן ההקפאה כפוף לקריטריונים של משרד הבינוי והשיכון.
האמור לא חל על לקוח שנמצא בהליך משפטי. לגבי לקוח שהיה בפיגור במועד פרסום המתווה תתאפשר דחייה עד לתקופה שלא עולה על 180יום מיום תחילת הפיגור.
הגשת הבקשה להקפאת תשלומי המשכנתא מכוח המתווה תתאפשר עד לתאריך 30.09.2025 בקישור הבא>>
4מי זכאי? לקוח משרת מילואים שיתקבל בחשבונו הפרטי בין התאריכים 1.07.2025-30.09.2025 תקבול/זיכוי בעקבות שירות מילואים, או בכפוף להצגת אסמכתא מתאימה מגורם רשמי מוסמך. ככל שהלקוח שירת בשירות מילואים בתקופה האמורה ולא קיבל תקבול/זיכוי, אזי לצורך קבלת ההקלות עליו להציג אסמכתא לבנק על שירות המילואים בתאריכים המפורטים לעיל עד לא יאוחר מיום 30.09.25 .
פטור גורף לתקופה של 3 חודשים (בין 01.07.2025-30.09.2025) על העמלות המפורטות בחלקים הבאים של תעריפון הבנק ליחידים ועסקים קטנים:
חלק 1- עמלות חשבון עובר ושב (כולו).
חלק 2 - עמלות מידע, הודעות והתראות (כולו).
חלק 3 - עמלות אשראי, למעט עמלת ערבות בנקאית.
חלק 6 - פטור מעמלת דמי כרטיס אשראי בלבד, למעט כרטיסי FLYCARD , UNITEDו-FIRST.
*במהלך כל חודש הנכלל בתקופת המתווה, יבוצע חיוב בעמלות והפטור יינתן באמצעות החזר שיבוצע בסוף כל חודש או רבעון על מלוא הסכום שנגבה בגין העמלה המנויה ברשימת העמלות הנבחרות.
חיילים בשירות סדיר:
5מי זכאי?חשבון של חייל בשירות חובה יחשב חשבונו של לקוח שמתחילת שנת 2025 התקבל בחשבונו תקבול/זיכוי בגין שירותו הסדיר בחובה.
6ההקלה (0% ריבית) תינתן לתקופה של 3 חודשים על יתרת חובה בעו"ש (אוברדרפט) של עד 10,000 ₪ (שהינה חלק מהמסגרת המאושרת על ידי הבנק), ואשר ערב פרסום ההודעה לציבור אודות הרחבת המתווה המעודכן (16.6.2025), חשבון העו"ש שלהם היה ביתרת חובה.
7בהתאם להטבות המפורטות בנספח הטבות לקבוצות אוכלוסייה 18+ מתוך תעריפון העמלות ללקוחות יחידים ועסקים קטנים בקישור הבא>> תחת לשונית "לאומי 18 +".
בעלי עסקים:
8עסקים קטנים וזעירים (לרבות תאגידים) עם מחזור פעילות עד 25 מיליון ₪, לא כולל הלוואות בשת"פ מסחרי עם צד שלישי.
9בגין אשראי עסקי עד סכום של 2 מיליון ₪ במצטבר, הדחייה תבוצע באמצעות הוספת התשלומים בסוף תקופת ההלוואה
(דחיית תשלום הקרן והריבית הינה ללא עלויות ריבית בגין סכום הדחייה).
האמור לא חל על לקוח שנמצא בהליך משפטי. ללקוח שהיה בפיגור במועד פרסום המתווה (17.6.25) תתאפשר דחייה עד לתקופה שלא עולה על 180 יום מיום תחילת הפיגור.
הגשת הבקשה להקפאת תשלומי ההלוואה מכוח המתווה תתאפשר מתאריך 25.6.25 ועד לתאריך 31.7.25. בקשה לדחייה יש להעביר לבנק באחת מהדרכים הבאות: טופס פניה לבקשת דחיית תשלומי הלוואה ללקוח פרטי ומסחרי, שירות 'כתוב לבנקאי' באתר ובאפליקציית לאומי או באמצעות פניה לסניף או בטלפון 5522*.
10 בעלי עסקים שבעקבות המלחמה נפגעו פיזית בכפוף להצגת אישור מהרשות המקומית או גורם רשמי מוסמך אחר על פינוי מבית העסק.
בתי עסק שאינם פעילים במהלך מלחמת "עם כלביא" יזוהו באמצעות הצגת אישור רו"ח/יועץ מס/תצהיר מאומת ע"י עורך דין מייצג, המעיד על הפסקת פעילותו העסקית במלחמת "עם כלביא" שהחלה ב 13.6.2025.
11בגין אשראי עסקי עד סכום של 2 מיליון ₪ במצטבר, הדחייה תבוצע באמצעות הוספת התשלומים בסוף תקופת ההלוואה.
דחיית התשלומים כרוכה בריבית על תקופת הדחיה. לכן, טרם קבלת החלטה על דחיית תשלומים, חשוב לבחון את השלכות הדחייה, לרבות המחיר הכלכלי שלה (מבחינת עלות הריבית, סכום חיוב חודשי לחיוב לאחר הדחייה וכיו"ב), לצורך קבלת החלטה מושכלת.
הגשת הבקשה להקפאת תשלומי ההלוואה מכוח המתווה תתאפשר מתאריך 1.7.25 ועד לתאריך 31.7.25. בקשה לדחייה יש להעביר לבנק באחת מהדרכים הבאות: שירות 'כתוב לבנקאי' באתר ובאפליקציית לאומי או באמצעות פניה לסניף או בטלפון 5522*.
12 חיילי מילואים בעלי עסקים אשר שירתו במילואים בין התאריכים 1.4.25-31.7.25 במהלך התקופה או חלקה, וקיבל במהלך תקופה זו תקבול/זיכוי לחשבון בגין שירות המילואים. במידה ולא מתאפשר זיהוי אוטומטי, ההטבה תינתן בהתאם לאסמכתא שתתקבל מבעל העסק/משרת המילואים
13 ההקלה תינתן (0% ריבית) על יתרת חובה בעו"ש (אוברדרפט) לתקופה של חודשיים עד 30,000 ₪ יתרת חובה (שהינה חלק מהמסגרת המאושרת על ידי הבנק), ואשר ערב פרסום ההודעה לציבור אודות המתווה המעודכן (16.6.2025) חשבון העו"ש שלהם היה ביתרת חובה.
לקוחות פרטיים או עסקיים שנפצעו, שביתם או רכושם נפגע, או שפונו מביתם:
14מי זכאי? לקוחות פרטיים או בעלי עסקים מפונים או שנפצעו בעקבות המלחמה ויציגו אחד מהאישורים הבאים:
.1 אישור מהרשות המקומית או גורם רשמי מוסמך אחר על פינוי מהבית/מהעסק.
.2 אישור מגורם מוסמך על אשפוז בשל פציעה שנגרמה מהמלחמה.
לקוחות פרטיים (משקי בית) בעלי אשראי צרכני בלאומי בסכום של 100 א' ₪ במצטבר הדחייה תבוצע באמצעות הוספת התשלומים בסוף תקופת ההלוואה (דחיית תשלום הקרן והריבית הינה ללא עלויות ריבית בגין סכום הדחייה).
האמור לא חל על לקוח שנמצא בהליך משפטי. לגבי לקוח שהיה בפיגור במועד פרסום המתווה (17.6.25) תתאפשר דחייה עד לתקופה שלא עולה על 180 יום מיום תחילת הפיגור.
הגשת הבקשה להקפאת תשלומי ההלוואה מכוח המתווה תתאפשר מתאריך 25.6.25 ועד לתאריך 31.7.25. בקשה לדחייה יש להעביר לבנק באחת מהדרכים הבאות: טופס פניה לבקשת דחיית תשלומי הלוואה ללקוח פרטי ומסחרי, שירות 'כתוב לבנקאי' באתר ובאפליקציית לאומי או באמצעות פניה לסניף או בטלפון 5522*.
15מי זכאי? לקוחות פרטיים או בעלי עסקים מפונים או שנפצעו בעקבות המלחמה ויציגו אחד מהאישורים הבאים:
.1 אישור מהרשות המקומית או גורם רשמי מוסמך אחר על פינוי מהבית/מהעסק.
.2 אישור מגורם מוסמך על אשפוז בשל פציעה שנגרמה מהמלחמה.
לקוחות בעלי משכנתא פעילה בלאומי נכון לתאריך 01.07.2025 בהתייחס למשכנתא עבור דירה ראשונה/משפרי דיור בלבד (לא דירה להשקעה).
הקפאת תשלומי משכנתא לתקופה של עד 3 חודשים (דחיית תשלום הקרן והריבית הינה ללא עלויות ריבית בגין סכום הדחייה).
האמור לא חל על לקוח שנמצא בהליך משפטי. לגבי לקוח שהיה בפיגור במועד פרסום המתווה תתאפשר דחייה עד לתקופה שלא עולה על 180 יום מיום תחילת הפיגור.
הגשת בקשה להקפאת תשלומי משכנתא מכוח המתווה תתאפשר עד לתאריך 31.7.25 באמצעות הקישור הבא>>
16 מי זכאי? לקוחות פרטיים או עסקיים שנפצעו, ביתם או רכושם נפגע, או שפונו מביתם/מבית העסק
לקוחות לאומי בעלי חשבון פעיל / לקוחות חדשים מעבירי פעילות.
פרסום זה אינו מהווה הצעה ו/או התחייבות להעמדת האשראי; בחינת ההלוואה ותנאיה בכפוף לשיקול דעת הבנק. דחיית מועד תשלום ההלוואה כרוכה בעלויות נוספות.
הגשת הבקשה לקבלת הלוואה תתאפשר מתאריך 23.6.25 ועד לתאריך 31.7.25. בקשה להלוואה יש להעביר לבנק באחת מהדרכים הבאות: שירות 'כתוב לבנקאי'באתר ובאפליקציית לאומי או באמצעות פניה לסניף או בטלפון 5522*.
17גיל הרכב - עד 5 שנים על הכביש. פרסום זה אינו מהווה הצעה ו/או התחייבות להעמדת האשראי; בחינת ההלוואה ותנאיה בכפוף לשיקול דעת הבנק.